Brak produktów
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Atrakcyjnym dodatkiem do Senchy są tutaj liście Ginkgo Biloba - miłorzębu japońskiego, znanego ze swoich własciwości wspomagajacych pamięć i koncentrację. Jego mocny aromat doskonale przełamują leśne owoce. W efekcie mieszanka tworzy bardzo przyjemny, lekki, owocowy i słodki w aromacie napar, z intrygującą nutą Ginkgo.
Ginkgo Biloba w Chinach uważane jest za święte zioło. Wykorzystuje się je w tradycyjnej medycynie i w kuchni, jako dodatek na "pokrzepienie mózgu". Ginkgo m.in. poprawia ukrwienie naczyń tkanki mózgowej, wpływa na poprawę pamięci, zwiększa koncentrację, stymuluje krążenie krwi, ma działanie antyoksydacyjne i przeciwrodnikowe.
Sposób parzenia | 1 łyżeczkę herbaty (2-3g/150ml) zalej gorącą wodą (70-80°C) i zaparzaj przez 2-3 minuty. |
Składniki | zielona herbata Sencha, jeżyny, ginkgo biloba (miłorząb japoński, min 7,5%), owoce i kwiatki czarnego bzu, maliny, pączki róż |
Herbata doszła błyskawicznie, dobrze zapakowana. Smak i zapach bardzo przyjemny