Brak produktów
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
W Pu Erh Jin Jang intensywny, ziemisty smak czerwonej herbaty został zrównoważony i uzupełniony dodatkiem wiśni oraz płatków róży i jaśminu, a także egzotycznym drzewem sandałowym, kurkumą i liśćmi curry.
Ojczyzną herbaty Pu Erh jest południowa prowincja Chin - Yunnan, gdzie wytwarza się ją już od ponad 1700 lat. Ceniona jest nie tylko za swój niepowtarzalny, głęboki smak, który jest wynikiem długotrwałego dojrzewania w odpowiednich warunkach i powstawaniu w jej liściach flawonoidów, ale również za zdrowotne właściwości. W Europie znana jako herbata czerwona, swoją popularność zyskała głównie dzięki wspomaganiu odchudzania.
Właściwości naparu herbaty Pu Erh:
- wspomaga pracę wątroby
- obniża poziom cholesterolu
- oczyszcza organizm z toksyn dzięki właściwościom przeciwutleniającym
- zawiera duże ilości cennych aminokwasów i biopierwiastków
- pobudza procesy trawienne
- łagodzi skutki spożywania alkoholu
- wzmacnia organizm
Idealna do wielokrotnych zaparzeń.
Kraj pochodzenia: Chiny
Sposób parzenia | 1 łyżeczkę herbaty (2-3g/150ml) zalej gorącą wodą (95°C) i zaparzaj przez 3-5 minut. |
Składniki | herbata Pu Erh, aromat, pączki róży, kawałki drzewa sandałowego, kurkuma, wiśnie, kwiaty jaśminu, płatki róży, liście curry (drzewa Bergera koenigii). Może zawierać śladowe ilości orzechów. |